Apps kunnen zo veel toevoegen aan de beleving van mensen. Niet alleen vanwege de leuke gadgets, maar ook vanwege mogelijkheden om informatie inzichtelijk te maken, de directe interactie hiermee en de interactie tussen app gebruikers.

Ik ben inmiddels 38 jaar en al 13 jaar professioneel werkzaam in de bouw en onderhoud van applicaties. Vanaf dat ik ben afgestudeerd op de TU/e spoken er al gedachten rond om een eigen bedrijf te beginnen. Na het meewerken aan diverse applicaties voor een divers scala aan partijen, als ASML, NS, Mylaps, TMG, Malmberg, APG, Nationale bibliotheek, Liander, ZINL en Ovitech, ben ik in 2015 als zelfstandige aan de slag gegaan met de ontwikkeling van (web)apps. Mijn visie is dat een stuk software ook echt iets moet toevoegen in de zin dat het iets nieuws brengen voor de wereld. Hierbij gaat mijn voorkeur uit naar applicaties waar progressieve concept(en) heel erg naar voren komen. Mijn werk als zelfstandige zit voornamelijk in de natuur, cultuur en maatschappelijke sectoren. Een paar vuistregels die ik graag hanteer zijn:

  • Samenwerken boven “klant is koning”
  • Eerlijk advies boven geld verdienen
  • Werken aan goede initiatieven boven werken aan opdrachten die weinig toevoegen

De apps die ik maak zijn als uitgangspunt creatief en zijn gericht op de wisselwerking tussen personen en techniek. Ik noem mezelf daarom ook app kunstenaar.
Mijn jarenlange ervaring in de bouw en consultancy van web applicaties zorgen ervoor dat ik een goede basis heb opgedaan voor het maken van apps in verschillende vormen.
Naast het maken van apps ben ik ook schilder (hier te bekijken) en schrijver van gedichten (hier te lezen)

 

Cultuur

Ik heb gewerkt aan een aantal kunstprojecten waaronder bijvoorbeeld een interactieve strip World of Dik, interactieve ondertiteling bij de film negative space, intersound en de Tinmendo app voor jazz band Tinmen and the Telephone. Elk van deze applicaties had een eigen progressief doel om de wereld te verreiken met inzicht en een andere ervaring Momenteel ben ik bezig voor Bibliotheek Gelderland Zuid om een speurtocht in de vorm van een app te maken.

Natuur/duurzaamheid

Naast dat ik voor Stichting Rugvin een mooie app heb ontwikkeld om bruinvis sightings te administreren, en voor CFP applicaties gericht op duurzaamheid van gebouwen, heb ik zelf ook het initiatief genomen om Trash aware op te zetten. Trash aware is een app gericht op dagelijkse kleine opruimacties om de omgeving schoon te houden. Met de app kun je momenteel de dichtsbijzijnde afvalbakken vinden.

Maatschappelijk

Eind 2019 en begin 2020 heb ik aan de Sprockler collector gewerkt. Sprockler fasciliteert een platform waarmee je enquetes kan definiëren, afnemen en over kan rapporteren. Hierbij ligt de focus op de verhalen van mensen. Met visualisaties wordt inzicht verschaft over deze verhalen. Dit onderscheidt zich van andere partijen doordat ze zich richten op kwaliteit van de antwoorden en niet zozeer op de kwantiteit daarvan (zoals bijvoorbeeld met statistieken het geval is)