De eerste laatste loodjes

Ik ben nu iets meer dan twee maanden geleden begonnen met het Trash Aware initiatief, om bij mezelf en anderen meer bewustzijn te creëeren over de manier hoe we met ons afval omgaan. In het kader van zélf iets doen dat een bijdrage levert, heb ik eerder al gemeld dat ik bezig ben met De Trash Aware app. Deze app geeft aan de hand van je locatie aan waar de dichtstbijzijnde afvalbak zich bevindt (om situaties zoals op de foto te voorkomen).

Ik ben inmiddels met meerdere gemeenten (naast Nijmegen en Arnhem) in contact getreden om hun afvalbak-locatie-data te verkrijgen, om deze informatie aan de app toe te voegen. Naast dat niet elke afvalbak door gemeenten geplaatst is, blijkt echter ook dat de precieze locatie bij gemeenten niet altijd bekend is.

We kunnen dus niet compleet afgaan op de informatie die beschikbaar is bij gemeenten. In de Trash Aware app kan iedereen daarom afvalbakken gaan toevoegen. Dat is ook goed, want dan kunnen we het recht in eigen hand nemen en zo snel afvalbak locaties met elkaar delen. Eenmaal ingevoerd, kan iedereen de afvalbak in de Trash Aware app aflezen.

De eerste versie van de Trash Aware app voor Android zal uitgerold worden op 24 september. Als eerste aanzet heb ik Nijmegen-centrum al in kaart gebracht.

Deze eerste versie moet nog worden getest, dus heb je ook zin om hier een steentje aan bij te dragen, stuur een mailtje naar mark.stoetzer@gmail.com, of stuur me een persoonlijk bericht.