On tour in Sonsbeekpark

Vorige week woensdag was Trashaware op bezoek in het Sonsbeekpark in Arnhem, om het park op te ruimen en nieuwe afvalbakken aan de app toe te voegen. En dat we dit konden combineren met een wandeling door dit erg mooie stuk groen midden in de grote stad, daar hoorde je ons natuurlijk ook niet over klagen…

En tot ons genoegen was het een succes! Samen met onze lokale held Isheen hebben we in 3 uur tijd 2 zakken afval bij elkaar verzameld, waaronder bierflesjes- en blikjes, hier en daar wat vuurwerkafval, een autovelg (!) en heel, héél veel sigarettenpeuken. Wat dat betreft zouden vooral de rokers onder ons wat meer op hun gedrag kunnen letten, en er goed aan doen om bijvoorbeeld een eigen mobiele asbak mee te nemen. Hiernaast hebben we de database van onze app uitgebreid met liefst 50 nieuwe afvalbakken.

Ook hebben we met diverse Arnhemmers gesproken tijdens het rondje door hún park, en kwamen we erachter dat er de lokale bewoners (alleen én in buurtverband) al verschillende initiatieven hebben ontplooid om het Sonsbeekpark schoon te houden. Dit is het bewustzijn dat ook wij proberen te vergroten, en het is fijn om te weten dat we niet alleen staan.

Al met al kijken we met tevredenheid terug, maar we zijn nog lang niet klaar. Houd onze facebook pagina in de gaten om te weten waar we onze volgende schoonmaakactie gaan houden!

Iedereen #trashaware