Trash aware initiatief

Ik raap nu al een tijdje op dagelijkse basis kleine stukjes afval op en er zijn een aantal dingen die mij opvallen. Gisteren lag er een stuk plastic voor mijn voordeur en dat is natuurlijk snel in mijn afvalbak gegooid. Echter wanneer ik ergens wandel, zie ik niet altijd een afvalbak staan. Soms zijn deze verdekt opgesteld of staan deze niet in mijn directe zicht, maar bijvoorbeeld om een hoekje. Zoals bijvoorbeeld ook met de afvalbak in de afbeelding. Die is zo slecht te zien, dat ik er in eerste instantie voorbij gelopen ben.

Om het een beetje makkelijker te maken om afval weg te gooien ben ik gestart met het opzetten van het Trash Aware initiatief. In eerste instantie heb ik plannen voor de Trash aware app waarmee je de dichtstbijzijnde afvalbakken kunt achterhalen. Hiernaast zie ik tal van leuke/nuttige uitbreidingen in de app, zoals bijvoorbeeld spel elementen. 

Ik heb contact gezocht met de Dar voor regio Nijmegen en met gemeente Arnhem met de vraag of ze bijdragen willen leveren. Ze hebben beide interesse getoond en zijn momenteel aan het kijken wat ze hieraan kunnen bijdragen.   Wat vinden jullie van een dergelijk initiatief en wat zouden jullie in de Trash aware app terug willen zien?